Therapeutische massages

Deze therapeutische massages kunnen holistisch zijn, ontspannend of helend en soms met magneten.
Klik hier om te lezen hoe magnetisme werkt.

In het verre Oosten worden de massagetechnieken al duizenden jaren voor het begin van onze jaartelling gewaardeerd om de geneeskrachtige toepassingen. Het instinctieve verlangen om 'het door wrijven beter maken', in combinatie met vaardigheden die door een lange traditie en oosterse medische theorie verfijnd en uitgewerkt zijn, ligt ten grondslag aan het ontstaan van de traditionele Chinese- en Thaise massages en de Japanse Shiatsu. Er is zelfs ontdekt dat er in China al meer dan vijfduizend jaar gebruikt word gemaakt van massage.
De oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen pasten massages toe om de gezondheid te herstellen of gezond te blijven.

Hippocrates, 'de vader van de geneeskunde', schreef aan het begin van de 5e eeuw voor Christus het volgende: De geneesheer moet bedreven zijn in vele dingen maar zeer beslist in wrijven. Want door wrijven kan een gewricht dat is losgeraakt weer vastgezet worden .' Plinius, de beroemde Romeinse natuuronderzoeker, werd geregeld gewreven om zijn astma te verlichten. Julius Ceasar leed aan epilepsie en werd elke dag over zijn hele lichaam gemasseerd tegen zijn hoofdpijn en zenuwpijn.

Na de val van het Romeinse Rijk, in de 5e eeuw na Christus, boekte Europa maar weinig vooruitgang op medisch vlak. De Arabieren gingen de klassieke massages bestuderen en verder ontwikkelen. Avicenna, de Arabische filosoof en geneesheer in de 11e eeuw, merkte dat dat het doel van een massage eruit bestond de afvalstoffen uit de cellen te verwijderen en te verspreiden in de vochtregulatie van het lichaam zodat de spieren en andere weefsels lekker ontspannen en de afvalstoffen snel het lichaam uitgewerkt worden.

Als gevolg van de afkeer van lichamelijk genot, werd er in Europa in de Middeleeuwen weinig over massages vernomen. De kunst van het masseren werd in de 16e eeuw weer nieuw leven ingeblazen, hoofdzakelijk door het werk van de Franse arts Ambroise Paré. Begin 19e eeuw ontwikkelde de Zweed Per Hendrik Ling de Zweedse Massage. Hij combineerde in zijn systeem zijn kennis van gymnastiek en fysiologie met Chinese, Egyptische, Griekse en Romeinse technieken.

Tegenwoordig wordt de therapeutische waarde van massage opnieuw erkend en de massages blijven zich vooral in de Westerse Wereld ontwikkelen, zowel door leken als door professionele beoefenaars.

De naam zegt het al, ontspanningmassage of Holistische massage.
In een tijd van stress en drukte hebben onze spieren en gewrichten het zwaar te verduren. Hoe vaak grijp je niet naar je nek omdat het daar pijn doet en/of stijf is. Daarna trekt die pijn door naar het hoofd. Dan komen de irritaties. Met ruzies als gevolg.

Even een half uur lekker liggen en therapeutisch gemasseerd worden is dan vaak een goede optie. Even lekker de spieren ontspannen en soepel maken. En vaak is de pijn weg, stress en irritaties minder of ook helemaal weg. Het lijkt een wonder maar niets is minder waar.
Gewoon een kwestie van de spieren ontspannen met mijn handen.

Na de massage, verlaat u als een heel ander mens de ruimte.

Uiteraard kunnen therapeutische massages ook als u niets mankeert maar gewoon even lekker wil ontspannen.

   
© 2012| @ BlackWebDesign