Hypnose
(eventueel inclusief Regressie en EMDR)


Onderaan deze pagina staan veel gestelde vragen over hypnose en over de onnodige angsten die mensen voor hypnose hebben.

Hoe werkt hypnose in de praktijk van Relax-4u?
Tijdens een sessies hypnose kan ik desgewenst ook regressie en/of EMDR toepassen.

Hoe werkt een hypnose sessies?
Na een uitgebreide intake, breng ik u in hypnose. U ervaart de hypnose alsof u stevig aan het dagdromen ben. Of alsof u in een boek zit te lezen of een flim zit te kijken en dan helemaal opgaat in het verhaal en de omgeving van het verhaal en dan niet eens merkt dat er iemand uw kamer binnenkomt.

U heeft altijd zelf de controle over alles wat er tijdens een sessie gebeurd en wat er gezegd wordt. Ook kunt u altijd zelf uit de hypnose komen door gewoon zelfstandig de ogen te openen.

In principe begin ik met een power sessie hypnose. U zegt als cliënt niets en volgt alleen mijn instructies en suggesties.

Maar zijn er (mogelijk) trauma's de oorzaak van uw klachten, dan kan ik ook een klassieke sessie hypnose doen en indien gewenst ook Regressie en/of EMDR doen.

Maar welke hypnose ik ook gaat doen, nooit zal u rare dingen doen of zeggen die u in het dagelijkse leven ook niet zou doen. Uw onderbewustzijn verkomt dat.

Na circa 6 weken hebben ik dan even telefonisch of per e-mail contact met u om de sessie te evalueren. Aan dit contact/evaluatie zijn overigens GEEN kosten verbonden.

Tijdens het contact/evaluatie moment kunnen we een vervolg sessie hypnose overwegen en afspreken.

Regressie is dat ik u in de hypnose terug brengt naar de situatie, tijd en/of gevoel waar de klachten ontstaan zijn. In regressie kan ik, in overleg met u vooraf, er voor kiezen hoe u die situatie, tijd of gevoel gaat herbeleven. Dat herbeleven kan echt fysiek zijn zoals u het in het verleden ook ervaren heb. Maar ik kan er ook voor kiezen dat u de tijd, situatie of gevoel van een afstand ziet of in een (zwart/wit) flim. Door u in regressie het gebeuren van een afstand of in een (zwart/wit) film te laten zien, voelt u de emoties van destijds niet.

In regressie kan ik u ook dingen laten herbeleven of laten zien wat u niet meer weet of iets van voor uw geboorte of zelfs uit een vorig leven.

Met hypnose en regressie kan ik de oorzaak van uw klachten bij de wortel aanpakken.
Hypnose en regressie helpen vaak daar waar andere behandeltechnieken falen.

Indien nodig en door u gewenst kan ik in een sessie hypnose ook EMDR toepassen. Voordeel daarvan is dat u na een sessie niet zo moe en ontdaan bent zoals vaak bij de reguliere EMDR-sessies wel het geval is.

Wat is EMDR?
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing (Opwerking van oogbewegingen en ongevoelig maken).

EMDR zijn therapieën door middel van oogbewegingen zodat de hersnenen andere verbindingen gaan maken zodat bijvoorbeeld trauma's minder hinderlijk worden of helemaal weg gaan.

Dan volgt vaak de vraag; Kan EMDR wel in hypnose? Ja dus.
In hypnose hoef u namelijk de ogen niet gesloten te hebben. U kan in hypnose ook gewoon uw ogen open hebben.

Tijdens de intake voor de eerste sessie hypnose gaan we kijken wat de oorzaak is van uw probleem en waar de belemmering vandaan komen.

Daarna gaan we kijken welke valkuilen en bevestigingen er zijn en vooral; Wat zijn uw wensen, wat moet er gebeuren en hoe wil u zich gaan voelen na de sessie hypnose?

Indien nodig leg ik eerst gedetailleerd uit hoe hypnose werkt. Wat gebeurt er precies in uw brein gebeurd. Hoe het brein werkt. En u wordt voorbereid op de sessie. Daarna gaan we aan het werk.

Ook kan ik in hypnose een techniek gebruiken die lijkt op Voice Dialogue.
Het grootste verschil is dat u bij een sessie Voice Dialogue elke keer op een andere stoel gaat zitten. In hypnose blijft u op dezelfde stoel zitten en ziet u de andere stoelen met de deelpersoonlijkheden voor u.
Zie voor de verdere uitleg op de pagina "Voice Dialogue".

Hypnose is een complete wegwijzer om verantwoord onderbewuste problemen op te lossen. Maar onderbewuste problemen kunnen ook de oorzaak zijn van veel lichamelijke klachten.


Een paar veel gestelde vragen en misverstanden over hypnose.
- Op tv zie ik vaak mensen gek doen tijdens hypnose.
Hypnose zoals u op tv of in het theater ziet is puur ter vermaak, in scene gezet en vaak erg gevaarlijk. Deze artiesten maken mensen onnodig bang voor hypnose. Zij weten vaak niet waar zij mee bezig zijn.

Dit soort "theater" heeft niets te maken met de echte hypnose zoals in mijn praktijk gebeurd en andere echte hypnotiseurs doen. Dat soort theater lijk niet eens op echt hypnose.

- Wij hebben de film "Hypnotic" gezien. Dat was best eng en beangstigend.
Ikzelf (Gert van Beek) heb ook die film gezien.
Die film had niets met hypnose te maken. Wat er in die film gesuggereerd werd was "Telepathie". En dan ook dat was onnatuurlijk overdreven.
HET WAS MAAR EEN FILM.

- Is hypnose niet heel eng?
Nee. Hypnose is een heerlijke staat van ontspanning en een heel bijzondere ervaring. De hele sessie maak je gewoon mee en behoudt te allen tijde zelf de controle en regie. Een hypnotiseur kan alleen veranderen wat jij wil. Jou onderbewustzijn zorgt ervoor dat jij nooit iets zal zeggen of doen dat niet bij jou past.

- Ga ik echt slapen tijdens een sessie?
Nee. Je gaat niet slapen. Je bent gewoon bij kennis en je maakt alles gewoon mee. Je brein weet echter precies wat er bedoeld wordt en zal je een zetje geven om sneller en dieper te ontspannen of direct in hypnose te gaan.

- Hoe voelt het om in hypnose te zijn?
Iedereen die ooit in hypnose is geweest zal het beamen. Hypnose is een heerlijke staat van ontspanning en een fantastische ervaring. Je raakt niet weg en je hoort alles en maakt alles mee.

- Kan ik in hypnose blijven steken?
Nee. Dat is niet mogelijk. De hypnotiseur haalt je uit de hypnose of je kunt het proces altijd zelf stoppen.

- Kan de hypnotiseur mij dingen laten doen die ik niet wil?
Nee. Ook dat is onmogelijk. Een hypnotiseur kan je alleen dingen laten doen en zeggen die jij zelf wil en in jou onderbewustzijn past. Zou je moreel iets verwerpen of normaal gesproken iets beslist nooit doen, dan doe je dat in hypnose ook niet.

- Kan iedereen gehypnotiseerd worden?
Ja. iedereen die dat wil kan gehypnotiseerd worden.
Maar je moet zelf wel echt willen. Als je er niet voor wil gaan of je doet het omdat iemand dat tegen u zei, dan gaat hypnose niet werken.
Waar geen wil is, kan geen hypnose plaats vinden.

- Kan ik tegen mijn wil in gehypnotiseerd worden?
Nee. Je bereidheid is nodig om een staat van hypnose te verkrijgen. Hoe groter je bereidheid, hoe dieper en beter je in hypnose kan. Vandaar dat de ene persoon makkelijker in hypnose te krijgen is dan de ander.

- Kan ik gehypnotiseerd worden zonder dat ik het weet?
Nee. Ook dat is niet mogelijk. Is er geen wil, dan is er ook geen hypnose.

- Hoe lang duurt een sessie hypnose?
Een sessie hypnose duurt gemiddeld tussen 60 tot 90 minnuten inclusief intake.

- Hoeveel sessies hypnose zijn er nodig?
Dat verschilt heel erg per persoon en per klacht. Maar meestal merkt u na de eerste sessie al flinke verbetering.
En dan is het; Wat zijn uw wensen en waneer ben u tevreden.

Na elke sessie bekijk ik samen met u of er nog een sessie nodig is.
Circa 6 weken na elke sessie hebben wij een telefonisch contact moment of per mail. Dan kijken we gelijk of er nog sessies nodig zijn.

- Mag ik iemand meenemen naar een sessie hypnose?
Natuurlijk. Als u dat prettig vindt, mag u altijd iemand meenemen.
Hoe meer ontspanning u heb voor en tijdens de sessie, hoe beter.
Maar degene die meekomt, mag niets zeggen tijdens de sessies.

- Hoe voel ik me na een sessie?
Je voelt je uitermate ontspannen, klaarwakker, helder en fris.
Maar de ontspanning is dermate groot dat u een paar minuten het gevoel van slaapdronken heb.

- Kan ik na de sessie zelf autorijden?
Uiteraard. Na een paar minuten voelt uw lichaam nog een poosje erg ontspannen, maar je brein is helder en scherp. Ik laat u ook niet eerder vertrekken dan waarneer u weer helemaal scherp ben.

- Kunt u mij laten afvallen met hypnose?
Ja zeker. Dat kan bijvoorbeeld door uw onderbewstzijn instructie te geven minder te eten. Maar ik kan ook kijken om in hypnose een virtuele maagband te plaatsen. U krijgt dan veel eerder een vol gevoel bij het eten. Voordeel van een viruele maagband is dat de effecten van een maagband verdwijnen als het gewenste gewicht behaald is.

- Wat is Voice dialogue?
Voor mensen die redelijk of goed kunnen visualiseren is er Voice Dialogue.
Voice Dialogue is een rollenspel om uw persoonlijkheid te splitsen in deelpersoonlijkheden. Ik maak u bewust van deze deelpersoonlijkheden en daarmee kan ik dan een probleem aanpakken.

Voice dialogue kan in hypnose maar dat hoef niet. Voice dialogue kan ook goed als losse sessie terwijl u NIET in hypnose ben.

Over de gehele uitleg over Voice Dialogue, kijk op de pagina "Voice dialogue".

Met hypnose, regressie en EMDR kan ik u helpen met allerhande problemen zoals:
- aandoeningen
- gedragstoornissen
- emotionele problemen
- lichamelijke problemen
- nagelbijten
- stotteren
- eetstoornissen en afvallen
- (b.v. anorexia, overvloedig eten of een virtuele maagband aanleggen)

Met hypnose komt uw onderbewustzijn weer helemaal in balans. U raakt tijdens de sessies hypnose heerlijk ontspannen en u raakt ontvankelijk voor positieve suggesties.

Met hypnose kan ik helpen bij o.a.:
- (onverklaarbare) angsten
- trauma's
- (hardnekkige) verslavingen
- psychosomatische aandoeningen
- pijnbestrijding
- Premenstrueel Syndroom (PMS)

 




 



 
© 2012| @ BlackWebDesign