De BATC-therapeutKlik hier om naar de website van de BATC te gaan en de meest actuele tekst te lezen over
"Wat kunt u van een BATC-therapeut verwachten?".

Klik hier om naar de webstie van de BATC te gaan en meest actuele tekst te lezen over
"Wat doet de BATC voor u als consument?".

BATC staat voor "Belangen Associatie Therapeut en Consument".

 

Onderstaande tekst is gekopieerd van de website van de BATC.
Er kunnen soms wat wijzigingen zijn.

Wat kunt u van een BATC-therapeut verwachten?

Een BATC-therapeut beschikt over een diversiteit aan methodieken om u te kunnen helpen met uw gezondheid.

De BATC-therapeut benadert uw situatie vanuit het holistische uitgangspunt. Wat concreet betekent dat er afhankelijk van uw situatie verschillende methodes kunnen worden gehanteerd om u te helpen.

Daarnaast stelt de BATC-therapeut een behandelplan met u op alvorens hij of zij met uw behandeling of consult start, zodat het voor u direct helder is wat u kunt verwachten en wat het beoogde resultaat is. Met een BATC-therapeut heeft u de zekerheid van een kwalitatieve, natuurgerichte vorm van zorg.


Wat doet de BATC voor u als consument?

BATC wil ervoor zorgen dat u een eerlijke, heldere en oprechte beeldvorming krijgt over natuurgerichte gezondheidszorg en u het vertrouwen geven dat u op een natuurlijke manier met uw gezondheid bezig kan zijn.

BATC streeft simpelweg naar keuzevrijheid voor u als het gaat om uw gezondheid. De consulten van BATC-therapeuten worden door deelnemende zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

BATC heeft al jaren het merendeel van de zorgverzekeraars achter haar staan en wij streven er elk jaar weer naar om dit zo te houden. Daarnaast zien wij het als onze missie om ervoor te zorgen dat natuurgerichte zorg standaard in de polisvoorwaarden van zorgverzekeraars wordt opgenomen.

BATC wijst u erop goed uw polisvoorwaarden te lezen of u wel in aanmerking komt voor vergoedingen uit uw aanvullende verzekering. Wees u bewust dat u geen rechten kunt ontlenen aan onze informatie over zorgverzekeraars.

BATC acht het zeer belangrijk dat de praktiserende therapeuten een hoogwaardige kwaliteit van zorg afgeven. Mocht u desondanks toch ontevreden zijn over een behandeling of mocht er onenigheid zijn ontstaan tussen u en uw therapeut, neem dan contact op met de BATC. We zullen dan met elkaar zoeken naar een oplossing en wij kunnen indien gewenst als bemiddelaar optreden.


Ter aanvulling.
Een BATC-therapeut beschikt minimaal over een diploma:
- Medische Basis kennis op HBO-niveau met PLATO-eindtermen en CPION erkenning

en/of

- Psychosociale Basis Kennis op HBO-niveau met PLATO-eindtermen en CPION erkenning

Ik heb binnenkort beide diploma's

Plus:
- meerdere diploma's op minimaal MBO-niveau in de altenatieve- en natuurgeneeskunde

 
  
© 2012| @ BlackWebDesign