Complementaire massages

Deze complementaire massages ontspannen en helen.
Soms gebruik ik magneten en/of magneet-rollers.
Klik hier om te lezen hoe magnetisme werkt.

Met massage verwijder ik de afvalstoffen uit de huid-, spier- en bindweefsel cellen.
Therapeutische massages zijn geschikt voor veel klachten en ook voor preventie. Ook is stoelmassage mogelijk.

Bedrijfsmassage.
Voor bedrijven waar veel zittend en eentonig werk verricht wordt, is het aan te bevelen om met Relax-4u een afspraak te maken om naar het bedrijf te komen om het personeel preventief op een stoel te masseren (stoelmassage). De uitval van personeel met diverse klachten kan door stoelmasage tot wel 25% dalen. Uiteraard neem ikzelf een massagestoel mee. Het bedrijf hoeft alleen maar een ruimte beschikbaar te stellen.

Vanuit de wet "Arbeidsomstandigheden" is een bedrijf overigens verplicht om voor het personeel een omgeving te creëren waardoor zij zich fit blijven voelen. Bedrijfs(stoel)massage is daar uitermate geschikt voor.

Even een stukje geschiedenis over massage.
In het verre Oosten worden de massagetechnieken al duizenden jaren voor het begin van onze jaartelling gewaardeerd om de geneeskrachtige toepassingen. Het instinctieve verlangen om 'het door wrijven beter maken', in combinatie met vaardigheden die door een lange traditie en oosterse medische theorie verfijnd en uitgewerkt zijn, ligt ten grondslag aan het ontstaan van de traditionele Chinese- en Thaise massages en de Japanse Shiatsu. Er is zelfs ontdekt dat er in China al meer dan vijfduizend jaar gebruikt word gemaakt van massage.
De oude Egyptenaren, de Grieken en de Romeinen pasten massages toe om de gezondheid te herstellen of gezond te blijven.

Hippocrates, 'de vader van de geneeskunde', schreef aan het begin van de 5e eeuw voor Christus het volgende: De geneesheer moet bedreven zijn in vele dingen maar zeer beslist in wrijven. Want door wrijven kan een gewricht dat is losgeraakt weer vastgezet worden .' Plinius, de beroemde Romeinse natuuronderzoeker, werd geregeld gewreven om zijn astma te verlichten. Julius Ceasar leed aan epilepsie en werd elke dag over zijn hele lichaam gemasseerd tegen zijn hoofdpijn en zenuwpijn.

Na de val van het Romeinse Rijk, in de 5e eeuw na Christus, boekte Europa maar weinig vooruitgang op medisch vlak. De Arabieren gingen de klassieke massages bestuderen en verder ontwikkelen. Avicenna, de Arabische filosoof en geneesheer in de 11e eeuw, merkte dat dat het doel van een massage eruit bestond de afvalstoffen uit de cellen te verwijderen en te verspreiden in de vochtregulatie van het lichaam zodat de spieren en andere weefsels lekker ontspannen en de afvalstoffen snel het lichaam uitgewerkt worden.

Als gevolg van de afkeer van lichamelijk genot, werd er in Europa in de Middeleeuwen weinig over massages vernomen. De kunst van het masseren werd in de 16e eeuw weer nieuw leven ingeblazen, hoofdzakelijk door het werk van de Franse arts Ambroise Paré. Begin 19e eeuw ontwikkelde de Zweed Per Hendrik Ling de Zweedse Massage. Hij combineerde in zijn systeem zijn kennis van gymnastiek en fysiologie met Chinese-, Egyptische-, Griekse- en Romeinse technieken.

Tegenwoordig wordt de complementaire waarde van massage opnieuw erkend en de massages blijven zich vooral in de Westerse Wereld ontwikkelen, zowel door leken als door professionele beoefenaars.

De naam zegt het al, ontspanningmassage of Holistische massage.
In een tijd van stress en drukte hebben onze spieren en gewrichten het zwaar te verduren. Hoe vaak grijp je niet naar je nek omdat het daar pijn doet en/of stijf is. Daarna trekt die pijn door naar het hoofd met soms migraine en/of clusterhoofdpijn als gevolg. En dan komen ook de (grote) irritaties. Met ruzies als gevolg.

Even een half uur lekker liggen en door mij therapeutisch gemasseerd worden is dan vaak een goede optie. Even lekker de spieren ontspannen en soepel maken. En vaak is al tijdens de massage de pijn weg. Stress en irritaties minder ook of zijn ook helemaal weg. Het lijkt een wonder maar niets is minder waar.
Gewoon een kwestie van de spieren ontspannen en de afvalstoffen uit de cellen werken.

Na de massage, verlaat u als een heel ander mens de ruimte.

Uiteraard kunnen alle complementaire massages ook gedaan worden ook als u niets mankeert maar gewoon even lekker wil ontspannen of ter preventie.

   
© 2012| @ BlackWebDesign