Zonnebank en sauna


In mijn praktijk is, tegen een geringe vergoeding, een zonnebank en infrarood sauna beschikbaar voor de cliënten van Relax-4u.

Het gebruik van de zonnebank en infrarood sauna worden NOOIT vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor wie geschikt?
Mensen met klachten als reuma en andere spierklachten en klachten van de gewrichten hebben vaak goede ervaringen als het warm weer is en de zon schijnt.
Ook mensen met een burn-out, PTSS, fibromyalgie, Psoriasis, eczeem en andere (psychosociale) klachten hebben voordeel bij zonlicht en/of warmte.

Infrarood/collageen sauna.
Infrarood, zoals in mijn sauna, stimuleert de aanmaak van collageen in je lichaam.
Je lichaam maakt zelf collageen aan. Maar naar mate we ouder worden verlaagt de aanmaak van collagteen in ons lichaam. Infrarood simuleert de aanmaak van collageen weer in ons lichaam. Collageen versterkt de huid waardoor er op een natuurlijke manier minder rimpels ontstaan en de huid gladder en zachter gaat aanvoelen.

Collageen is een gelachtig, lichaamseigen, eiwit dat de normale elasticiteit, stevigheid en structuur van je huid helpt te behouden. In principe kan je lichaam zelf collageen aanmaken, maar vanaf ongeveer je 25ste levensjaar neemt deze aanmaak van collageen steeds meer af. Hierdoor kan je fijne lijntjes en rimpels in je huid gaan zien.

Een infrarood sauna zorgt ook voor warmte tot op het bot en dat is goed voor o.a. de spieren en gewrichten. Bij een half uur in een infrarood sauna bij 30 graden is er al flinke effecten te ervaren.

Het zweten in de sauna (een infrarood sauna is dan 60 graden) zorgt er ook voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Het is al goed voor de afvoer van afvalstoffen als je 1 tot 2 keer per week een half uurtje in een infrarood sauna zit bij een temperatuur van 50 tot 60 graden.

Door meerdere keren per week een infrarood sauna te gebruiken kan men, door het zweten en het verdwijnen van de afvalstoffen, zelfs afvallen. Dat gaat overigens niet snel. En omdat door het zweten je ook veel zouten uit het lichaam verwijderd, ga je ook minder vocht vasthouden. Iets wat ook weer tot gewichtverlies kan leiden.

Hou er wel rekening mee dat je bij Relax-4u NIET kan douchen.

Zonnebank.
Zonlicht zorgt er voor dat de weerstand (auto-immuunsysteem) sterker wordt. Zonlicht zet het lichaam ook aan om zelf veel vitamine D aan te maken. De vitamine D die je slikt wordt lang niet altijd in het lichaam opgenomen. Als je lichaam zelf vitamine D aanmaakt, heb je daar geen last van. Vitamine D dat door je lichaam zelf wordt aangemaakt, wordt altijd goed opgenomen in het lichaam.
Vitamine D zorgt weer voor een sterkere weerstand (auto immuunsysteem).
En hoe hoger de weerstand in een lichaam, hoe minder klachten. En hoe minder ziek je wordt bij een virus besmetting.

In de winter is er bijna geen zon of de zon is heel zwak. Ook is het in de winter koud en vochtig. Lage temperaturen en vochtige luchten vinden alle virussen heerlijk. Veel mensen hebben dan last van spier-, gewrichts- en andere klachten en vele andere klachten en aandoeningen. En er zijn dan veel meer virus besmettingen met griep en corona.

Met een zonnebank wordt je lekker warm en ga je veel vitamine D in je lichaam aanmaken waardoor veel klachten minder kunnen worden.

In de koude winter periodes brengt een infrarood sauna en/of zonnebank uitkomst. Hoge temperaturen en droge lucht vinden virussen niet leuk.
Normaal is een virus niet meer werkzaam en ziekmakend bij 58 graden of hoger. Maar met de droge lucht van een infrarood sauna en/of zonnebank, is een virus al bij een lagere temperatuur niet meer actief en ziekmakend.

Klachten.
Klachten waarbij een infrarood sauna en zonnebank kunnen helpen zijn o.a.:
- spierklachten
- gewrichtsklachten
- fibromyalgie
- wintervoeten en winterhanden
- winterdepressies
- depressies in het algemeen
- zenuwpijnen
- allergieën
- COPD
- ASTMA
- (long)covid-klachten

Adviezen.
Bij een aantal klachten, ziekten en aandoeningen dient u eerst advies in te winnen bij uw (huis)arts. Ook als u voor die klachten en aandoeningen niet behandeld wordt bij Relax-4u. Ziet uw (huis)arts dan geen aanwijzingen om het gebruik af te raden, kunt u als cliënt van Relax-4u gebruik maken van mijn zonnebank en infrarood sauna.

Wel dient u zich aan mijn adviezen te houden over de duur en frequentie van het gebuik. Het gebruik van een infrarood sauna en zonnebank moet u namelijk opbouwen. Daar is veel medische kennis en ervaring voor nodig omdat goed te kunnen regelen.

Ondanks dat ik zeer hygiënisch werkt, de sauna en zonnebank zelf zeer schoon maakt en veel kennis en ervaring heb van het gebruik van deze apparaten, is het gebruik van mijn infrarood sauna en zonnebank altijd op eigen risico.

De zonnebank en infrarood sauna zijn alleen beschikbaar voor cliënten die bij mij onder behandeling zijn.

Sessies met een infrarood sauna en zonnebank,
worden NOOIT vergoed door de zorgverzekeraars

 
  
© 2012| @ BlackWebDesign