Zonnebank en sauna


In mijn praktijk is, tegen een geringe vergoeding, een zonnebank en infrarood sauna beschikbaar voor de cliënten.

Het gebruik van de zonnebank en infrarood sauna worden NOOIT vergoed door de zorgverzekeraars.

Voor wie geschikt?
Mensen met klachten als reuma en andere spierklachten en klachten van de gewrichten hebben vaak goede ervaringen als het warm weer is. Ook mensen met een burn-out en psychosociale klachten of andere klachten hebben voordeel bij zonlicht.

Zonlicht zorgt er ook voor dat de weerstand (auto-immuunsysteem) sterker wordt. En zonlicht zet het lichaam aan om zelf veel vitamine D aan te maken.
Vitamine D zorgt weer voor een sterkere weerstand (auto immuunsysteem).
En hoe hoger de weerstand in een lichaam, hoe minder klachten. EN hoe minder ziek u wordt bij een virus besmetting.

In de winter is er bijna geen zon of de zon is heel zwak. Ook is het in de winter koud en vochtig. Veel mensen hebben dan last van spier-, gewrichts- en andere klachten en vele andere klachten en aandoeningen. En er zijn dan veel meer virus besmettingen.

In die koude winter periodes kan dan een sauna en/of zonnebank uitkomst brengen.
Met een zonnebank wordt je lekker warm en ga je veel vitamine D in je lichaam aanmaken waardoor veel klachten minder kunnen worden.

Een infrarood sauna zorgt voor warmte tot op het bot en dat is goed voor o.a. de spieren en gewrichten. Bij een half uur in een infrarood sauna bij 30 graden is er al flinke effecten te ervaren.

Het zweten in de sauna (een infrarood sauna is dan 60 graden) zorgt er ook voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen. Hiervoor zou u eigenlijk bijna dagelijks een half uur in een infrarood sauna dienen te zitten bij 50 tot 60 graden.

Door bijna dagelijks een infrarood sauna te gebruiken kan men, door het zweten en het verdwijnen van de afvalstoffen, zelfs afvallen. Dat gaat overigens niet snel. En omdat door het zweten u ook veel zouten uit het lichaam verwijderd, gaat u ook minder vocht vasthouden. Iets wat ook weer tot gewichtverlies kan leiden.

Maar hou er wel rekening mee dat u bij Relax-4u NIET kan douchen.

Adviezen.
Bij een aantal klachten, ziekten en aandoeningen dient u eerst advies in te winnen bij uw (huis)arts. Ziet uw (huis)arts dan geen aanwijzingen om het gebruik af te raden, kunt u als cliënt van Relax-4u gebruik maken van mijn zonnebank en infrarood sauna.

Wel dient u zich aan mijn adviezen te houden over de duur en frequentie van het gebuik. Het gebruik van een infrarood sauna en zonnebank moet u namelijk opbouwen. Daar is veel ervaring voor nodig omdat goed te kunnen regelen.

Ondanks dat ik zeer hygiënisch werkt, de sauna en zonnebank zeer schoon maakt en veel kennis en ervaring heb van het gebruik van deze apparaten, is het gebruik van mijn infrarood sauna en zonnebank altijd op eigen risico.

De zonnebank en infrarood sauna zijn alleen beschikbaar voor cliënten die bij mij onder behandeling zijn.

 
  
© 2012| @ BlackWebDesign