Klankschalen

Onze massage-behandelingen kunnen wij effectiever maken door gebruik te maken van klankschalen. De ontspanning in o.a. de spieren die u dan ervaart, zal duidelijk veel meer zijn.

Wie valt er niet in slaap bij het beluisteren van zachte en rustige muziek, een zacht geluid of lichte trillingen? Kijk naar de baby's. Wat doen wij als de baby blijft huilen? Precies. Wiegen.
Deze beweging zorgt voor een licht ruisend geluid in de oortjes en de beweging geeft trillingen. En wat doet de baby dan? Stil worden en slapen.

Trillingen en geluiden kunnen heel rustgevend en ontspannend zijn. Dit weten de oude Chinese en oude Egyptenaren al meer dan 5000 jaar.

Klankschalen kunnen een diepgaande ontspanning teweeg brengen. Trillingen van zingende schalen verplaatsen zich snel en gemakkelijk door ons lichaam, dat voor meer dan 70% uit vocht bestaat.
De ervaring van het luisteren naar het zingende geluid van klankschalen heeft een speciaal effect op je lichaam en geest. Sommige mensen denken, dat de lichamelijke en spirituele effecten van klankschalen zich alleen voordoen als je erin gelooft en dat het een kwestie is van suggestie.
Maar bij klankschalen is het niet anders dan met andere muziek: Je hoeft er niet in te geloven om erdoor geraakt te worden.

Er is in eerste instantie ook niet zoveel geheimzinnigs aan. Het geluid dat klankschalen voortbrengen komt tot je langs dezelfde weg en op dezelfde manier als elk ander geluid.

Klankschalen kunnen diepe gevoelens losmaken bij iedereen. De klanken werken bovendien helend op lichaam en geest. Hoe dat komt, is niet zo eenvoudig te verklaren. Klankschalen worden volgens de traditie gemaakt van 7 verschillende metalen die elk een heel specifiek geluid produceren, met veel boventonen. Al deze klanken samen zorgen voor het zingen van de schalen. Deze 7 metalen samen brengen een geluid voort dat diep in je lichaam en geest kan doordingen en je op een heel subtiele manier kan genezen en tot rust brengen.
Lichaam en geest leven op bij klankschalen en het geluid is een beproefde manier om in een meditatieve stemming te komen.

De 7 metalen die in onze klankschalen verwerkt zijn met daarachter de betekenis en op welke Chakra's het materiaal werkt:

  Metaal Astrologie Chakra
- Goud Zon 7
- Zilver Maan 6
- Kwik Mercurius 5
- Koper Vennus 4
- IJzer Mars 3
- Tin Jupiter 2
- Lood Saturnus 1

De klankschalen worden gemaakt van deze zeven metalen. En worden al duizenden jaren door Boeddhistische monniken gebruikt.
De klank van de schalen is als een aanroep, hij brengt de mens in het hier en nu. Bij meditaties worden ze gebruikt om het begin en het einde te markeren. Aan het begin laat men immers alles los behalve dat wat nu hier is, aan het eind dient men lichamelijk en geestelijk weer in het hier en nu van de materiële werkelijk te ontwaken.

Wat gaat er gebeuren bij een behandeling?
U gaat, met uw kleding aan, op onze massagetafel liggen. U doet uw ogen dicht en laat alles over u heen komen.
Dan geven wij met een klopper (een soort hamertje) een zachte tik tegen één van de schalen of we schuiven met de klopper langs de rand van de schaal.
Deze schaal gaat dan trillen en als het ware zingen. De schaal zetten wij dan naast u neer op de massagetafel of op uw lichaam. Of wij houden de schaal vast en gaan langs uw lichaam.

Wij bezitten een klankschaal met een dusdanige diameter dat de meeste mensen erin kunnen staan.
Bij deze schaal zetten wij u erin en kloppen zachtjes tegen de schaal. De trillingen gaan dan helemaal door uw lichaam naar uw hoofd.

De trillingen en het geluid zorgen dan voor een grote ontspanning in uw lichaam en het is heel erg rustgevend.
Op deze manier behandelen wij al uw Chakra's en/of plaatsen in uw lichaam die om ontspanning vragen.
Soms maken wij gebruik van één schaal tegelijk, Soms gebruiken wij meerdere schalen tegelijk.

Met deze therapie kunnen wij veel klachten (zowel lichamelijk als geestelijk) behandelen, verminderen en/of zelfs laten verdwijnen.
U hoeft niet in deze therapie te geloven. het werkt echt altijd.

Na de behandeling willen wij dat u een paar minuten op de massagetafel blijft liggen om weer helemaal wakker te worden. Wij zeggen wel wanneer u mag opstaan.

U bent namelijk na deze behandeling zo ontspannen dat u bij het openen van uw ogen slaapdronken bent.